KOCAELİ / KARTEPE - Derbent Ata İlkokulu

02623532009
Derbent Mah. Beyazlı Sok. No2 Kartepe Kocaeli
Vizyon
Vatanını milletini seven, çevreyi koruyan, gelecek nesilleri düşünen, eğitimde kaliteyi temel alan, bir okul olmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizi Atatürk İlkeleri doğrultusunda maddi ve manevi değerleri koruyan, özgüveni yüksek, iletişim becerisine sahip, akademik donanımlı sosyal bireyler olarak yetiştirmektir.
08.50-15.00
İlçe merkezine ve il merkezine hafta içi 15 dk.ara ile minübüs ile...
Yerleşim Yeri
Kartepe içesi,Derbent Mahallesi,Kocaeli ilinin güneydoğusunda Kartepe´nin kuzey yamaçlarında yer alan bir yerleşim yeridir.Mahallenin güneyi ormanlık alan vardır. Hemen kuzeyinde yer alan kurutulmuş bir bataklıkta tarım yapılmaktadır.Acısu,Maşukiye Mahalleleri ; Şirunsulhiye ve Nusretiye Köyleri ile komşudur.Yaklaşık 150 yıl önce Kafkasya´dan göç edenlerce kurulmuştur.Uzun yıllar nahiye merkezliği de yapmıştır.
İL MERKEZİNE 20KM İLÇE MERKEZİNE 8 KM
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda sistematik bir şekilde Voleybol Kursu yapılmaktadır. Çocuk Oyunları Kapsamında 2.sınıf öğrencileri Al Satarım Bal Satarım,3.sınıf öğrencileri Mendil Kapmaca oyunu,4.Sınıf Öğrencileri Tombik oyunu etkinlikleri periyodik bir şekilde devam etmektedir. Son olarak Futbol takımı bulunmakta ve çalışmalar düzenli bir şekilde devam etmektedir.
Proje Çalışmaları
Beyaz Bayrak Proje kapsamında devam etmektedir. Düzenli Beslenme projesi uygulamaları ile devam etmektedir.